נסיעה עצמאית לסין היא לא ענין טריוויאלי וזה מכמה טעמים:
השפה (מעטים דוברי אנגלית).
המרחקים (היא עצומה ודברים בה רב).
נהיגה – לא ניתן לנהוג בה אם אין לך רישיון מקומי, ובכלל מי רוצה??
אז איך מתגברים על הקשיים ומתכננים טיול בכיף?
על מחסום השפה התגברנו באמצעות מדריכים מקומיים שאותם בחרנו כשרצינו ללמוד על התרבויות באזור יונאן שבדרום מערב סין, או על הקיסר הראשון שהקים את צבא חיילי הטרקוטה בשיאן, כשרצינו להגיע לחומה הסינית וללמוד על העיר האסורה בבייג'ין ועוד… כמובן שאפשר בלי, אבל הרווח במדריך מקצועי, דובר אנגלית ובעל ידע מקומי הוא עצום.
בערים ניתן להסתדר ללא הדרכה מקומית אבל קחו בחשבון שהשילוט באנגלית מוגבל (לעיתים לא קיים בכלל) וכדאי להשתמש בפתקים שאותם יש לבקש מהפקיד במלון לרשום את השם וכתובת היעד כדי שנהגי המוניות ידעו לאן לקחת אתכם. כמובן שgoogle maps עובד וניתן לצעוד עם הפלאפון, למסורתיים יותר השיטה הטובה של פעם – מפה – עובדת נפלא. בערים הגדולות התחתית מצויינת , יש שילוט ברור וההרגשה בטוחה.
מרחקים והתניידות בסין:
סין עצומה בגודלה, ועל המרחקים התגברנו באמצעות טיסות פנים. ככלל יש המון חברות תעופה בסין ואלה שטסנו בהן (9 טיסות) היו מצוינות, הן מבחינת דיוק והן מבחינת נוחות. צריך להגיע לטיסת פנים 45 דקות עד שעה לפני והמחירים סבירים בהחלט, ממליצה להזמין כמה חודשים מראש כדי להשיג טיסות במחירים זולים ולא ברגע האחרון, כי הטיסות מלאות.. מיליארד סינים כבר אמרנו?
את הטיסות ניתן להזמין דרך שתי חברות עם ממשקי אינטרנט נוחים במיוחד והן אמינות, תמצאו פרוט עליהן בפנינת הטיפ (כולל קישור)
בענייני נהיגה בסין , הדבר הראשון שכל סיני שמכבד את עצמו בודק ברכב זו הצפצפה, (הידועה בכינוייה הזמבורה), הסינים מצפצפים לפני כל עקיפה, כדי להודיע שהם שם, להגיד לשכן שכדאי שיזוז מהר יותר ולא חשוב לאן, ובכלל קודם כל תצפצף (גם על חוקי התנועה).
בנוסף, לנו, חוקי הנהיגה שלהם לא ברורים בעליל: יציאות לעקיפה בלי שרואים משהו, בעליות, צמודים מאחורי אוטובוסים, חוצים באדום, כך שמצאנו את עצמנו מברכים הגומל בסוף כל נסיעה כשהגענו בריאים ושלמים.
בכל מקרה, אם אין לכם רשיון נהיגה סיני, לא ניתן לנהוג שם (למעט טוסטוסים) ולכן או שמתניידים במוניות או עם רכב ונהג, או ברגל ושימו לב כשחוצים כביש, לחצות לאט לא להסס וללכת רק קדימה…בזהירות.
האוכל בסין
וואאוו סין מדהימה…התרבות מרתקת, האוכל קצת פחות.


אחד החטיפים האהובים על הסינים במיוחד הוא רגלי תרנגולת כולל האצבעות ואפשר לראות את זה בכל חנות ברחוב כמו גם בשדות התעופה באריזת ואקום. אם מדובר על שדות התעופה בכל שדה יש מיחמים למים רותחים בחינם, והסינים באים עם טרמוס מלא בעלי תה וממלאים אותו לפני הטיסה או מוסיפים למנה חמה שמכינים בזמן ההמתנה. במסעדות ניתן למצוא מנות מסורתיות כמו הוט פוט, שזה מרק חם (כמו מרק עוף או לחילופין חריף שעדיף, למי שאוהב) שמבשלים בו על ידי טבילה ירקות, דג, וכו (כמו פונדו), ודים סם וגיוזות,ואורז מטוגן ועוד, שימו לב שהעוף או הבשר לא מגיע נקי מעצמות ועור כמו שרגילים במסעדות סיניות בארץ אלא צריך לברור…כמובן שאם מעוניינים רק באוכל מערבי ניתן למצוא מקדונלד (מיי דון לאו) או פיצה או KFC בכל מקום. בתאבון…
זכרו לשתות רק מים מינרליים!!!
ולסינים:
לקח לי זמן להתרגל לתושבים הסינים עד שבעלי ציין שאני סתם סנובית כי הסינים בעצם הם ישראלים באקסטרים, וזה מתבטא בכך שלא שומרים כלום בבטן: צועקים, יורקים, בוכים, רבים, מדברים בפלאפון בתחתית בקולי קולות…אין בושות..
הסינים דוחפים בתורים, ויש הרבה תורים, וזה בעיקר כי יש המונים מהם וכל הקודם זוכה ככל הנראה! אחד הדברים המאפיינים הוא שהם רצים לכל מקום ומה שהכי מצחיק, ברגע שנפתח השער לטיסה הם רצים לגייט.. ולא חשוב שלכולם יש מקום מסומן!! נראה לכם שהם יודעים משהו שאנחנו לא??
אבל אל תתנו לזה להפריע לכם, סין מדהימה.. לכו תהנו מהפארקים בכל שעות היום ותלמדו מה הסינים עושים בשעות הפנאי.


אל תפספסו שעורי טאי צ׳י בכל פארק בבוקר, ולראות את הנשים רוקדות בכיכרות.

סעו לגלות פינות לא מתויירות בבייג׳ין


ובטוחה שתהנו למצוא לאורך הדרך את גוגל טרנסלייט במיטבו…
ובעיקר פרגנו לעצמכם את הטיול הזה ותהנו….
בפוסט הבא על סין: שמורות הטבע מהסרטים.
פנינת הטיפ:
בוטנים חריפים – יאמי
יש כמה אתרי אינטרנט טובים לטיסות פנימיות בסין, אנחנו השתמשנו באילונג והם היו אמינים ומצויינים כשהיינו צריכים להחליף טיסה, אבל ממליצה לבדוק את המחיר גם בסיטריפ.
מקסים מעורר חשק לטייל שם ואכן לא אחת שמעתי שפשוט קשה התקשורת.
טיפים טובים למתחילים.
תודה
נשמע שנהנתם גם בסינית.
עושה חשק לסין
מהמם גם לשם נגיע